Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Ντρέπομαι για τους ακαδημαικούς που ως άλλα φαντάσματα στηρίζουν ένα είδος πολιτικής αλητείας που δεν εκφράζει κανέναν.Ντρέπομαι που αντί να βάλουμε μυαλό, πάμε μέσω βενιζέλου να πάρουμε 30% στις επόμενες εκλογες….

Σιγουρα το παλαιό ΠΑΣΟΚ (και για να είμαι πιο σαφής το ΔΕΞΙΟ ΠΑΣΟΚ) δεν ήθελε ποτέ τον Γιώργο Παπανδρέου αρχηγό.
Ας κάνουμε κατι…

8 σχόλια:

heinz είπε...

Κάτσε ρε παιδί!

Γιατί, ο Γιώργος εκφράζει το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ?
Το ΠΑΣΟΚ έχασε το μπούσουλα από το 1985, όταν ο Ανδρέας διέλυσε τις κλάδικες: κόπηκε η σύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και κόπηκε οριστικά.

Από τότε περιφέρει την έλλειψη συνολικής πολιτικής που το διακρίνει και παριστάνει τον αντι-δεξιό πόλο. Αλλά βέβαια, ένα λαϊκό (λέμε τώρα) κίνημα (ξανα-λέμε) δεν ορίζεται σαν αντι-κάτι αλλά σαν φορέας με συγκεκριμένο όραμα για τον τόπο. Και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει τέτοιο όραμα. Οπότε, τι Βαγγέλης, τι Γιώργος....

Ο μικρός Παπανδρέου, όταν πήρε το 1 εκατ. ψήφους που το καυχιέσαι κιόλας, έπρεπε να ξέρει τι να τους κάνει - τι να κάνει όλη αυτή τη δύναμη. Και δεν έκανε τίποτα. Τώρα, λέει "ξανακάντε το ίδιο" για να "αλλάξω το κόμμα". Αυτό έλεγε και τότε. Και δεν το 'κανε. Και το πλήρωσε κι αυτός κι η Ελλάδα.
Τώρα τι θέλει; Να πιστέψουμε ότι με 1 εκατ. ψήφους δεν μπόρεσε και θα μπορέσει τώρα; Τώρα τάχα έβαλε μυαλό; Και ποιός του είπε ότι ο τόπος μπορεί να περιμένει πότε θα ωριμάσει αυτός;

dm είπε...

Δεν εχω φιλε να καυχιεμαι για τιποτα σημερα αν μιλαμε για ΠΑΣΟΚ. Απλα με ενοχλησε πολυ αυτό το πισωγυρισμα με τις "συνοπτικες διαδικασίες".
Κατσε ρε Βαγγελη να τελειωνει η ιστορια, κατεβα στο λαο και ολα θα ειναι μια χαρα. Τι πας στο Ζαππειο πριν τελειωσουν ολα (θεμα αν θελεις ευγενειας) και αυτοδιοριζεσαι αρχηγος... και μη μου πεις τωρα οτι αυτο δεν ηταν στα σχεδια καιρο τωρα...

heinz είπε...

Προφανώς ήταν στα σχέδιά του - αυτό έλειπε.
Κι επίσης την είχε στημένη στο Γιώργο, είναι καθαρό.

Αλλά, μη γελιόμαστε. Ο Γιώργος, έκανε αυτό που ήθελε (δηλ. τίποτα που να ενδιαφέρει την κοινωνία) και κατάφερε να χάσει ο τόπος πανηγυρικά.

Ούτε λέω ότι ο Βαγγέλης είναι λύση. Αλλά ο Γιώργος είναι σίγουρο ότι δεν είναι: όφειλε να έχει τινάξει το κόμμα στον αέρα, από το 2004. Το ότι δεν το έκανε, μαρτυρά πολιτική μυωπία.

heinz είπε...

επί της διαδικασίας (σου): άσε ένα μόνο link για σχόλια γιατί γίνεται μπέρδεμα και σε αδίκησα εκ λάθους - νόμιζα ότι είχε θαφτεί το σχόλιό μου.

DIMITRIS XENOS είπε...

Δεν διαφωνώ σε τιποτα μαζί σας γιατι κανεις δεν παραλογίζεται...

Θα συμφωνίσω με dm (το πηρε και προσωπικά και ευχαριστώ)...
Ως Πολίτης θέλω να σας πω ότι με ενοχλεί πια αυτη η παρορμητικότητα του Ευάγγελου (και του κάθε Ευάγγελου) που στα αποκαήδια μιας ήττας ουσιαστικά διασύρει τον ΓΑΠ... Κανεις ΠΑΣΟΚος δεν το είχε ανάγκη αυτό... Δεν ήταν η ώρα για τέτοια, ας το καταλάβουμε. Εξακολουθεί να με ενδιαφέρει ο Πολιτικός Πολιτισμός...

Γνωρίζω οτι ο ΓΑΠ πλήρωσε την αβουλησία του απέναντι στις υποτιθέμενες τομές και ίσως την πληρώσει και ακριβότερα...

Αλλά προς Θεού, θέλουμε κυβέρνηση απλά εξουσίας ή να θεμελιωθεί μια πιο πολιτισμένη νοοτροπία στο κόμμα...

Για τον Κουλούρη τι λέτε; σαν νέος άνθρωπος κουράστηκα να βλέπω πολιτικούς- ηθοποιούς να παίζουν και να καραγκιοζίζουν στα παράθυρα... καουράστηκα με το παιχνίδι τακτικής... Θέλω ουσία, γι αυτό δεν τους πιστεύω αυτούς.

Δεν θέλω άλλα "επικοινωνιακά". Είναι λόγος σοβαρός μάγκες για να μην συμβιβαζόμαστε με τον κάθε λαλίστατο Βενιζέλο. Γιατί σήμερα είναι ο Βενιζέλος, αύριο θα είναι κάποιος άλλος και εμείς θα καλούμεστε να φωνάζουμε ΖΗΤΩ στον κάθε καιροσκόπο... Νοιώθω κοντά στον ΓΑΠ γιατί αποδεδειγμένα είναι μόνος. Δεν έχει κανέναν μηχανισμό... Το πληρώνει βεβαια... και το πληρώνουν και κάποιοι που ίσως είχαν προσδοκίες άλλες...

Εγω δεν προσδοκώ σε τίποτε άλλο, παρά σε μια αλλαγή νοοτροπίας αυτού του λαού. Αυτό θέλει κόπο, θέλει δουλειά.΄
Και δεν πιστευω συμπολίτη heinz ότι οι Βενιζέλοι ενδιαφέρονται γι αυτο. Μόνο για την εξουσία ενδιαφέρονται.

dx

heinz είπε...

Ο Κουλούρης τώρα τι δουλειά έχει :-)

Ο άνθρωπος ήταν πάντα ανέκδοτο. Απ' αυτούς που ήταν αχθοφόροι του Ανδρέα και νομίζουν ότι γίναν καπετάνιοι.

Είναι και κόπανος (μετά συγχωρήσεως). Προ ετών, υφυπουργός Εμπορίου ήταν, πήγε κι αγόρασε από μια παράνομη πλανόδια με καρότσι. Του την είπαν τα κανάλια ("γιατί από παράνομους;") έριξε τη μπαρούφα του:

- Τα βάζετε με μια φτωχή πρώην ΕΑΜίτισσα που τον άντρα της τον εκτέλεσαν το '44 οι Γερμανοί, ντροπή σας!

Αμ, πήγαν τα κανάλια και την ρώτησαν την κυρούλα, "εθνικόφρων ήταν" κι αυτή κι ο άντρας της (που επιπλέον ζούσε). Και δώστου ξεφτίλα δημοσίως στον Κουλούρη....

heinz είπε...

ΔΕΝ στηρίζω τον Βενιζέλο, δεν νομίζω ότι μπορεί να αποκαταστήσει τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Αλλά,

1. Ο Λαλιώτης (άλλος #$@$@#!!) είχε δίκιο όταν είπε "δεν φτιάξαμε το ΠΑΣΟΚ για να γίνονται οι Παπανδρέου πρωθυπουργοί".

2. Η παραμονή του Γιώργου στην ηγεσία δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι θ' αλλάξει το ΠΑΣΟΚ. Η εμπειρία διαβεβαιώνει για το αντίθετο.

3. Πολλές (όχι όμως όλες) από τις ιδέες του Γιώργου είναι καλές. Αλλά, άμα δε μπορεί να τις εκφράσει τι να το κάνεις;

4. Συμφωνώ με τη θέση του Βενιζέλου για το άρθρο 16 (εν μέρει).

Κοινώς, ξέρω και γω; Ό,τι και να πω από κάπου θα μπάζει νερά....

DIMITRIS XENOS είπε...

Τι να πω φιλε heinz. Πραγματικα μετα τα τελευταια γεγονοτα εχω αρχισει και νοιωθω οτι ειναι πρωτη φορα που (ευτυχως) ο λαος ξεπερασε τους αρχοντες του... Βαση των δεδομενων που αναφερεις παραπανω Θεωρω απολυτα δικαιο το αποτελεσμα της καλπης... και βεβαια το ΠΑΣΟΚ δεν υφισταται για να κανει τους Παπανδρεου Πρωθυπουργους και ΝΑΙ σε ολα οσα λες...

Το θεμα μου εμενα ειναι ο BENNY...

Θεωρω ρε φιλε heinz οτι αυτοι οι καθηγηταδες ειναι τα πιο κρατικοδιαιτα σκουπιδια για μια κοινωνια... Περα δηλ. απο το ευπροσηγορο του Benny... και τις εξυπναδες δεν θυμαμαι ποτε να προτεινε οποιαδηποτε τομη σε τιποτα... επι της ουσιας.

Αλλα ελεος. Δεν μπορει να ερχεται τωρα και να πουλαει τσαμπουκα και αποφασιστικοτητα ο καθηγητης... δεν με πειθει ρε φιλε heinz...

και μιας και εισαι ΣΩΣΤΟΣ (ειδα το blog σου) στελνω τους παρακατω υπεροχους στιχους του Μ. Ελευθεριου που ειναι πιο επικαιροι απο ποτε:

Άσ’ τους να μας κοροϊδεύουν
την ψυχή και το κορμί μας.
Στο παιχνίδι που μας παίζουν
όλοι οι άσοι είναι δικοί μας
θέλουν το λοιπόν να κλέβουν.
άσ’ τους να μας κοροϊδεύουν.

Άσ’ τους να μας κοροϊδεύουν.
οι μικροί και οι μοιραίοι,
που απ’ την πόρτα μας περνάνε
κάθε μέρα σα λαθραίοι.
άσ’ τους να μας κοροϊδεύουν
κάπου θέλουν για ν’ ανέβουν.